Geboortesteen December

De geboortesteen van december is de topaas. De meest voorkomende kleur topaas is lichtblauw (Sky Blue) en donkerblauw (London Blue). Een diepere tint wordt erg gewaardeerd onder de blauwe edelstenen.

Geboortesteen topaas

De topaas staat voor vriendschap, rust, loyaliteit en balans. De topaas werkt tevens therapeutisch en bevordert optimisme.

De topaas is bijna altijd blauw en de bekendste kleur is lichtblauw. Deze kleur komt bij iedere slijpvorm tot zijn recht en heeft een romantische en krachtige uitstraling. Vroeger dacht men dat de steen je sterker zou maken en meer zelfvertrouwen zou geven. De edelsteen staat voor vreugde, voorspoed en waarheid. De steen wordt ook gedragen om doelen te stellen en die dan ook te bereiken. Topaas is een van de belangrijkste helende stenen van de wereld. De oude Grieken voelden een verband tussen hun god en deze steen, vandaar ook zuiverheid en wijsheid. 

Geboortesteen december betekenis

Deze steen trekt voorspoed, liefde en geluk aan. Als je intenties zuiver zijn, dan trekt het welvaart en rijkdom aan. Het is een zonnige steen die op

een zachte manier is ontwikkeld. De geboortesteen helpt je om een eigen weg te vinden en te vertrouwen op je kennis en wijsheid. Topaas heeft dus zowel mentaal als fysiek invloed op je. Het zorgt voor een betere nachtrust wanneer je de edelsteen in je slaapkamer bewaart. Na ziekte of uitputting kan het helpen om topaas bij je te dragen om zo sneller fysiek te herstellen. Ook verbetert het dragen van een blauwe topaas je eetlust en proef je de smaak van voedsel beter, dus versterkt het je zintuig. Deze edelsteen ontspant zenuwen en verlicht zo dus ook zenuwpijnen door het dragen van de ketting.

Geboortesteen december geschiedenis

De topaas is vernoemd naar het Griekse eiland ‘Topazes’. De naam imperial topaas is ontstaan in Rusland. De gevonden topaas was vooral goudtopaas, dit was eigendom van de tsaar en zijn familie. De benaming imperial geeft aan dat alleen mensen van adel - zoals de keizerlijke familie - deze topaas mochten dragen. In Europa geloofde men tijdens de Renaissance dat topaas jaloezie en woede kon verdrijven. En dat topaas vervloekingen kon verbreken en magie kon afweren. In Duitsland werd in de 17de eeuw de prachtige lichtgele topaas gewonnen in Saksen. Deze kristallen werden destijds verwerkt in de kroonjuwelen van de Poolse koning August II de Sterke. Deze kroonjuwelen kunt u nu bewonderen in het museum Grünes Gewölbe in Dresden.

Geboortesteen Boogschutter

Naast dat topaas de geboortesteen van december is hoort deze ook bij het sterrenbeeld boogschutter & steenbok. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Boogschutter 22 november - 21 december:      citrien en topaas

Steenbok 22 december - 19 januari:                 topaas en granaat


Het sterrenbeeld boogschutter heeft dus de keus uit de geboortesteen van november, een citrien, maar ook uit de geboortesteen van de maand december, een topaas. De Steenbok kan ook kiezen voor de geboortesteen van november of eventueel voor een topaas.

Geboortesteen december bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen december hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van december? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de topaas te verwerken in een mooie ring, hanger of armband. 

Online geboortesteen december bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wilt bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. Topaas is een prachtige steen om te verwerken in een zilveren of gouden hanger en kan ook aan een armband worden gedragen. Hieronder ziet u een kleine selectie van de mogelijke geboortestenen bij Mama Jewels. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier.

Sale Off
Eva | Geboortesteen Initial Goud
€445,00
Sale Off
Giulia | Moedermelk Ring Goud
€275,00
Sale Off
Jill | Geboortesteen Hanger Goud
€99,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00