Veel gestelde vragen

Zit uw vraag er niet tussen?

Stuur ons dan uw vraag door hieronder uw e-mail in te vullen.
Wij helpen u graag verder.

Email *

Vraag*

Wat zijn moedermelk sieraden?

Van mooie hangers en prachtige ringen tot elegante oorbellen en charmante armbanden, moedermelk sieraden bevatten harsstenen gemaakt van uw moedermelk.
Hoe worden moedermelk sieraden gemaakt?
Het maken van kwaliteitssieraden van moedermelk is een ambacht, waarvoor vaardigheden, gereedschappen, het juiste uithardingsproces voor moedermelk en een goed begrip van het maken van sieraden van acrylhars nodig zijn.
Met een speciaal proces conserveren wij uw moedermelk en mengen deze met heldere acrylhars. Dit wordt gedaan meteen na het maken van het sieraad. Vervolgens gieten wij deze mengels in de open ruimte van het gemaakte sieraad. De zetting is zo gemaakt dat jouw moedermelk steen meteen vorm krijgt in het sieraad. Daarna ondergaat jouw sieraad een speciaal process om uit te harden en herhalen wij deze stappen een aantal keren bij het toedienen van de beschermlagen. Om hier meer over te lezen, KLIK HIER
Hoe weet ik dat jullie mijn moedermelk gebruiken en niet dat van iemand anders?
Het komt neer op vertrouwen. Behalve een DNA-test is er geen echte manier om te bewijzen dat wij of anderen uw moedermelk gebruiken. Maar omdat we zelf moeders zijn die borstvoeding geven, weten we hoe belangrijk onze sieraden van moedermelk zijn. Bovendien zijn we erg trots op onze sieraden en we zouden nooit het risico nemen om de reputatie die we hebben opgebouwd te beschadigen.
Wie kopen moedermelk sieraden?
Onze klanten variëren. We hebben moeders die voor zichzelf een hanger kopen om de speciale tijd met hun kind te vieren. Sommige moeders kopen een erfstuk voor hun pasgeborene, dat wordt opgeborgen en nooit gedragen. Vaders en anderen dierbaren kopen geschenken om hun waardering te tonen of als de bekende baargoud, werpgoud, geboortegoud of in het Engels ook wel push present om het nieuwe leven vanuit de moeder te vieren. Moeders geven hun dochters of schoondochters een cadeau om het moederschap te vieren. Sommige gezinnen kiezen ervoor om voor elk kind een stuk te laten maken, omdat moedermelk altijd anders is. Er zijn ook situaties waarin gezinnen het verlies van een kind willen herdenken. Onze ervaring is dat moedermelk sieraden voor iedereen zijn.
Zal mijn sieraad lijken op wat ik op de website zie?
De melk van elke moeder is anders, en deze verschillen maken uw sieraad van moedermelk uniek en persoonlijk. Sommige moedermelk bevat meer eiwit, waardoor een sieraad met een fellere, wittere kleur ontstaat. Bij vettere moedermelk zal het steentje een roomwit uiterlijk hebben. Als de moedermelk waterig is, zal het sieraad er lichter en doorzichtiger uitzien. En als de moedermelk een hoog suikergehalte heeft, kan de steen er dicht uitzien. De samenstelling van je moedermelk hangt ook af van de fase van je borstvoeding. Kleuren, dichtheden en tinten verschillen, en elk stuk wordt individueel en met de hand vervaardigd. Bovendien kunnen insluitsels, zoals goud- en zilverschilfers, zich bij elke steen op een andere manier afzetten. Bijgevolg zijn geen twee stukken hetzelfde. Elk stuk is uniek voor jou en je baby.
Kunnen jullie een op maat gemaakte sieraad voor mij maken?
Ja, we verwelkomen maatwerk! Maar we raden u eerst aan ons brede aanbod van sieraden te bekijken om de mogelijkheden te begrijpen. Het toevoegen van insluitsels is een andere manier om een sieraad op maat te maken. Lees HIER meer over insluitsels.
Hoe verzend ik mijn moedermelk?
Voor bestellingen in Nederland maken we het verzenden van uw moedermelk gemakkelijk. Wanneer u uw bestelling plaatst, sturen wij u een gelabelde, lekvrije bewaarzak voor uw melk, met instructies en een gewatteerde, voorgefrankeerde retourenvelop. Terugsturen is gratis.
Kan ik oude of bevroren moedermelk gebruiken?
Ja, je kunt gewoon moedermelk gebruiken wat nieuw, oud of ontdooid is.
Moet ik mijn moedermelk in een gekoelde verpakking verzenden?
Het verzendingsproces vereist geen koeling. We hebben nog nooit een probleem gehad met de levering van moedermelk.
Hoeveel moedermelk moet ik opsturen?
Wij hebben een eetlepel melk nodig om een moedermelksteen te maken. We kunnen echter ook werken met moeders met een laag aanbod, en in die gevallen kunnen we werken met halve eetlepel van je melk. Wanneer u uw bestelling plaatst, sturen wij u een gelabeld, lekvrij verzend flesje voor uw moedermelk. Er zitten instructies bij en een voorgefrankeerde retourenvelop, zodat de retourzending gratis is. U voegt gewoon uw melk toe en plaatst deze envelop in de dichtstbijzijnde brievenbus. Houdt ten alle tijden wat melk achter de hand, verzend nooit al uw melk.
Kunt u moedermelk voor mij bewaren?
Ja, wij kunnen bij overschot tijdelijk extra ongebruikte moedermelk opslaan. Mocht er binnen korte termijn wat met uw steen aan de hand zijn wij hierdoor in staat u hierin te assisteren. Wij kunnen wij dit langer bewaren mocht u van te voren al aangeven een tweede sieraad te willen laten maken. Dit bewaren wij gedurende 6 maanden. Wij raden altijd aan zelf ten alle tijden een beetje melk achter de hand te houden en te bewaren in de vriezer. 
Hoe lang duurt het voordat ik mijn sieraad ontvang?
De standaard verwerkingstijd voor onze borstmelk sieraden is zes tot acht weken vanaf de datum dat we je melk ontvangen. 
Verzendt u ook internationaal?
Ja, wij verzenden internationaal. Maar bij internationale bestellingen moet je wel je moedermelk naar ons opsturen. Bij aankoop van je sieraad sturen we je instructies over hoe en waar je je melk naartoe moet sturen. Voor Italië en Frankrijk hebben wij een aparte website. Bekijk: ( www.mamajewels.it ) of ( www.mamajewels.fr ) voor meer informatie. 
Gaan de sieraden overal op lekken of stinken?
De eerste stap bij het maken van moedermelk sieraden is het neutraliseren. Er zal geen geur of vloeistof in je steen achterblijven.
Zullen de sieraden na verloop van tijd vervagen of geel worden?
Wij gebruiken een droogproces dat uw melk neutraliseert en verkleuring voorkomt. Maar omdat alle harsen amberkleurig worden bij blootstelling aan Uv-licht, kan uw steen na verloop van tijd een crèmekleurige tint krijgen. Maar dit is volledig natuurlijk. Er treedt geen vergeling op.
Hoe duurzaam zijn sieraden van moedermelk?
Moedermelk sieraden zijn duurzaam. Maar zoals bij alle mooie sieraden zijn een goede verzorging en behandeling essentieel voor de duurzaamheid van uw sieraden van moedermelk.
Hoe verzorg ik mijn sieraden van moedermelk?
Een zorgvuldige behandeling van uw sieraden van moedermelk is belangrijk. Vermijd, indien mogelijk, blootstelling van uw sieraden aan langdurig, direct zonlicht en extreme temperatuurschommelingen. Verwijder altijd uw moedermelk sieraden voordat u een sauna ingaat of als u gaat zonnen. Bij elke aankoop van moedermelk sieraden leveren wij een zacht zakje om uw sieraad in op te bergen. Doe uw sieraad erin en bewaar het zakje op een donkere, koele plaats, en vermijd een te vochtige omgeving. Uw moedermelksteen is hard, maar dat betekent niet dat hij krasbestendig is. U kunt het oppervlak bekrassen met een scherpe rand, dus let op uw sieraden bij het hanteren van schurende voorwerpen. Bovendien, als u uw sieraden in lagen legt, kan het wrijven van de stukken slijtage veroorzaken. Verwijder uw sieraden van moedermelk voordat u een bad of douche neemt, voordat u uw handen wast of ontsmettingsmiddel gebruikt, en voordat u gaat zwemmen. De ophoping van residu en chemicaliën in het water kunnen de glans van uw moedermelksteen dof maken. Voorkom dat uw moedermelk sieraden worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën. Alcohol is weliswaar nuttig voor het schoonmaken van de metalen onderdelen van sieraden, maar kan het oppervlak van uw moedermelkjuwelen beschadigen. Vermijd blootstelling aan parfum, omdat dit vaak op alcoholbasis is. Oliën van uw huid kunnen ook schadelijk zijn en de glans van uw moedermelksteen dof maken. Maak uw moedermelk sieraden schoon met koel water en een milde zeep. Poets ze met een zachte, schone doek. En gebruik nooit sieradenreinigers of agressieve chemicaliën
Voorkom dat uw moedermelk sieraden worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën. Alcohol is weliswaar nuttig voor het schoonmaken van de metalen onderdelen van sieraden, maar kan het oppervlak van uw moedermelkjuwelen beschadigen. Vermijd blootstelling aan parfum, omdat dit vaak op alcoholbasis is. Oliën van uw huid kunnen ook schadelijk zijn en de glans van uw moedermelksteen dof maken. Maak uw moedermelk sieraden schoon met koel water en een milde zeep. Poets ze met een zachte, schone doek. En gebruik nooit sieradenreinigers of agressieve chemicaliën.
Hoe lang gaan mijn sieraden mee?
Bij een goede verzorging gaan uw sieraden van moedermelk een leven lang mee.
Hoe bepaal ik mijn ringmaat?
De meest nauwkeurige manier om je ringmaat te bepalen is om de plaatselijke juwelier te bezoeken en hem je ringvinger te laten opmeten. Als je liever vanuit huis je ringmaat opmeet kan je onze ringmaat meter bestellen. 
Kan ik mijn bestelling terugsturen of annuleren?
Vanwege de persoonlijke aard van elk stuk, accepteren wij geen retourzendingen. Als je echter een artikel ontvangt dat defect of beschadigd is, helpen we je zo snel mogelijk om eventuele problemen op te lossen door het artikel te vervangen, zodra het defecte artikel per post naar ons is teruggestuurd. Wat betreft annuleringen van bestellingen: we accepteren alleen annuleringen als we uw moedermelk nog niet hebben ontvangen, en in deze omstandigheden wordt er een bedrag van €10 in rekening gebracht voor de annulering. Als we uw moedermelk hebben ontvangen en met het proces zijn begonnen, maar dit nog niet hebben voltooid, wordt er een annuleringsvergoeding van €40 in rekening gebracht, die onze tijd, materialen en eventuele aanbetalingen op aangepaste sieraden dekt. Als we het proces van de moedermelk hebben voltooid en uw sieraad in de wachtrij staat voor productie of al in productie is, accepteren we geen annuleringen van bestellingen.
Kan ik mijn bestelling wijzigen?
Voor alle orderwijzigingen moet u een e-mail sturen info@mamajewels.nl voor goedkeuring, omdat dit afhangt van het stadium waarin uw bestelling zich bevindt en van het sieraad dat u oorspronkelijk hebt gekozen. Indien goedgekeurd, is er een vergoeding van €10 voor eventuele wijzigingen plus een eventueel verschil in kosten als de veranderingen resulteren in een hoger geprijsd artikel. Ringen zijn echter een uitzondering. Voor ringwijzigingen zullen de kosten en de verwerkingstijd variëren op basis van de ring, omdat we elke ring afzonderlijk bestellen. Als uw bestelling kan worden gewijzigd, sturen wij u een e-mail met een link voor de betaling. Als de wijzigingen resulteren in een goedkoper artikel, verliest u het verschil, er is geen terugbetaling maar ook dit is afhankelijk van het stadium. Indien het niet om een speciale bestelling gaat en u in het eerste stadium een aanpassing doorgeeft krijgt u het verschil terug.