Moedermelk Sieraad Kopen: Een Complete Gids voor de Perfecte Keuze


PRACHTIGE MOEDERMELK SIERADEN: EEN EERBETOON AAN HET MOEDER ZIJN

Anders? Misschien.

 

Ongelofelijk betekenisvol en prachtig? Absoluut.


Maar hoe zijn moedermelk sieraden nou precies gemaakt? Wat komt er kijken bij het proces van het omzetten van moedermelk in sieraden?

 

Bij Mama Jewels zijn wij zo gepassioneerd over wat we doen, dat wij graag delen hoe moedermelk stenen zijn gemaakt; hoe het melk van mama's verschilt en hoe deze verschillen leiden tot een uniek sieraad, wat meesterlijk door de hand gesmeed wordt.

Lees meer om te leren hoe wij onze sieraden uit moedermelk maken en waarom deze sieraden zo waardevol zijn voor de moeders en betrokken familieleden.

WAT ZIJN MOEDERMELK SIERADEN?

Moedermelk sieraden zijn een baby aandenken, een symbool van de intimiteit en de band tussen jou en jouw kind vanuit het geven van borstvoeding. Maar het is ook een sieraad voor het vieren van de geweldige prestatie van moeder zijn.


Onze sieraden passen in een lange traditie van sieraden voor het vieren van moederschap en van baby aandenken. Van haarlokjes en tandjes tot dekentjes en eerste schoenen. Of het nou een beloning is voor jezelf of een speciaal cadeau voor iemand waar je om geeft, onze moedermelk sieraden leggen een moment in het leven die anders zomaar voorbij vliegt.


Bij Mama Jewels staan wij voor het creëren van unieke, persoonlijke sieraden die symbool staan voor een nog mooiere ervaring. Elk sieraad is een schat die niet alleen gekoesterd zal worden voor het leven, maar die ook doorgegeven kan worden aan jouw kinderen. Van mooie hangers tot kenmerkende ringen, elegante oorbellen en mooie armbanden, onze handgemaakte sieraden verwerken harsstenen die van jouw eigen borstmelk zijn gecreëerd. De uiterlijke kenmerken van de moedermelk stenen tonen gelijkenissen met een witte opaal en zijn compleet uniek en persoonlijk, waardoor deze als een onvervangbaar aandenken dienen voor de intimiteit tussen moeder en kind. Een viering van de liefde en toewijding en een mooie herinnering aan de band tussen jou en je kind, die nooit echt zal eindigen.

WAAROM MOEDERMELK SIERADEN?

Moedermelk sieraden maken het voor moeders die borstvoeding geven mogelijk om hun periode van borstvoeding te vieren. De sieraden dienen als aandenken aan de toewijding en het harde werk dat komt kijken bij het geven van borstvoeding en vertegenwoordigt de emotionele connectie band die borstvoeding koestert.

 

Of je nu borstvoeding geeft of melk afkolft, onze sieraden helpen moeders met het vieren van hun borstvoeding tocht door het verstrekken van een aandenken; niet alleen aan het harde en pijnlijke werk dat het geven van borstvoeding vereist, maar ook van de emotionele band die het creëert en koestert. Het is enorm bevredigend om je baby zowel fysiek als emotioneel te zien groeien en om te weten dat deze groei direct van jou komt.


Een moedermelk sieraad is een bijzondere manier om deze prestatie en alles wat erbij is komen kijken te herinneren en te eren, waarbij de blijvende band die jullie twee delen ook wordt gevierd.

 

MAAR IS HET NIET EEN BEETJE RAAR?

Wanneer wij mensen vertellen dat wij moedermelk sieraden maken, reageren zij vaak op twee manieren: zij houden ervan of zij vinden het raar.

 

We snappen het. De meeste van ons zien moedermelk sieraden instinctief als een krachtig symbool van een geweldige ervaring. Voor anderen daarentegen kan het gek klinken. Sommige zeggen dat het niet aan hen is besteed en dat respecteren wij. Maar voor de velen die het sentiment erachter wel waarderen wordt het moedermelk sieraad een langdurige herinnering van een prachtige, veel te snel voorbijgaande ervaring. Het omvat een emotionele - zelfs primaire - verbinding en vertelt ons een verhaal van diepe betekenis. En dankzij ons zorgvuldige proces is het net zo hygiënisch en zorgvrij als ieder ander sieraad wat je misschien bezit.

WIE KOOPT MOEDERMELK SIERADEN?

Of het nu een cadeau is van partner naar partner, van moeder naar moeder, van moeder naar kind of dat het een kostbaar aandenken is van een verloren leven, al onze moedermelk sieraden leggen een unieke tijd vast die ons veel te snel voorbij glipt.


Daarom hebben wij het onze missie gemaakt om tijdloze, gepersonaliseerde sieraden te maken die doorgegeven kunnen worden aan volgende generaties.

WANNEER IS DIT ONTSTAAN?

Voor ons is dit twee jaar geleden ontstaan, maar de oorsprong dateert van zo’n twintig jaar terug. Dit kwam door een innovatieve vrouw, die gezouten moedermelk met acrylhars combineerde en zo de eerste moedermelk stenen creëerde.

 

Toen wij voor het eerst in contact kwamen met het idee om gedenksieraden van moedermelk te maken, waren wij direct gefascineerd. Wij hadden in onze vriendenkring vriendinnen en familieleden die op dat moment borstvoeding gaven en konden daarmee experimenteren. Wij hadden daarmee ook de mogelijkheid direct naar de ervaringen te vragen en leerden de diepgaande betekenis van het borstvoeding geven en de daarbij behorende onverwachte uitdagingen.

 

Gemotiveerd door nieuwsgierigheid  en verwondering zijn wij begonnen met het experimenteren van het melk van onze naasten. Wij zijn het gaan doseren, hebben verschillende technieken gebruikt om het te neutraliseren, hebben de melk met hars gemengd en gegoten om onze eigen kenmerkende moedermelk stenen te creëren. Door vallen en opstaan hebben wij het moedermelk versteningsproces kunnen perfectioneren en konden wij vervolgens beginnen met het smeden van prachtige moedermelk sieraden, stuk voor stuk met de hand gemaakt voor onze naasten en vervolgens door verwijzingen aan iedereen. Moedermelk sieraden symboliseren de uniekheid van jouw borstvoeding ervaring met jouw kind door de originaliteit van de steen. Het is een liefdevolle en betekenisvolle manier om deze periode in jouw leven te herdenken. Het geven van borstvoeding is een bijzonder persoonlijk process tussen moeder en kind. Ieder kind zoogt op een andere manier, op een andere ritme. Sommige kinderen gaat het makkelijk af, terwijl andere iets meer geduld vereisen. De ene moeder heeft misschien een overvloed aan melk, terwijl de ander misschien een wat bescheidener voorraad heeft. Bij Mama Jewels erkennen wij dat elke ervaring uniek is en dat alle ervaringen het verdienen om herinnerd, geëerd en gevierd te worden.

HET IS EEN PERSOONLIJKE REIS

 Moedermelk sieraden symboliseren de uniekheid van jouw borstvoeding ervaring met jouw kind door de originaliteit van de steen. Het is een liefdevolle en betekenisvolle manier om deze periode in jouw leven te herdenken. 


Het geven van borstvoeding is een bijzonder persoonlijk process tussen moeder en kind. Ieder kind zoogt op een andere manier, op een andere ritme. Sommige kinderen gaat het makkelijk af, terwijl andere iets meer geduld vereisen. De ene moeder heeft misschien een overvloed aan melk, terwijl de ander misschien een wat bescheidener voorraad heeft. 


Bij Mama Jewels erkennen wij dat elke ervaring uniek is en dat alle ervaringen het verdienen om herinnerd, geëerd en gevierd te worden.

DE UNIEKHEID VAN JOUW MOEDERMELK SIERAAD

Ieder mama’s melk is anders en deze verschillen maken jouw moedermelk steen en - sieraad zo uniek en persoonlijk.

 

 

De kleur, de dichtheid en de tint van ieder mama’s melk is anders. Sommige moedermelk bevat meer eiwitten wat het melk witter maakt en dit geeft jouw moedermelk steen een heldere, wittere kleur.

 

Sommige moedermelk heeft een hoger vetpercentage, wat het een rijkere kwaliteit geeft en waardoor jouw steen er crèmekleuriger uitziet. Als jouw melk wateriger is, kan jouw steen er wat lichter en doorzichtiger uitzien. Als de melk hoog is in suikers, lijkt de steen wat geconcentreerder en ondoorzichtiger.

 

De samenstelling van jouw moedermelk is ook afhankelijk van de fase van jouw borstvoeding. Als jij voor het eerst melk begint te produceren voor jouw pasgeboren kind is het hoog in vetten en eiwitten. Wanneer jouw baby groeit verandert de samenstelling van jouw melk met de behoeften van jouw kind mee.

 

Zodra jouw kind vast voedsel begint te krijgen, wordt jouw melk wateriger en bevat het minder eiwitten, doordat jouw kind dit inmiddels elders uit kan halen. Zelfs tijdens een zoogsessie is het melk wat aan het begin wordt geproduceerd wat wateriger vergeleken met het melk wat enkele minuten later volgt, wat rijker is aan eiwitten. Dit maakt het als het ware mogelijk voor jouw kind om eerst te drinken voordat hij of zij eet.

 

Wij verwerken jouw moedermelk afzonderlijk en zetten wij het om in een steen dat dezelfde tinten en kleuren vertoont als de originele melk. Dit is waarom jouw individuele moedermelk steen misschien in een andere tint wit resulteert dan de kleur van de stenen die je ziet bij het plaatsen van jouw bestelling.

 

Het is ook mogelijk wat vlekjes te zien in jouw steen van de zwaardere eiwitten in jouw melk. Al deze kleine variaties zijn wat jouw moedermelk sieraad zo uniek en persoonlijk maakt en dit weergeven is ons favoriete deel van het proces. Geen twee sieraden zijn hetzelfde.

Sale Off
Emma | Moedermelk Ring Goud
€595,00

HOE WORDT EEN MOEDERMELK SIERAAD GEMAAKT?

Het maken van moedermelk sieraden van hoogwaardig kwaliteit is een ambacht dat veel vakmanschap, de juiste gereedschappen en de goede uithardingsmethode vereist met de juiste vaardigheden en ervaring in het maken van acrylhars sieraden.

 

Om te beginnen nemen wij tijd voor het proces. We hebben geleerd hoe we de moedermelk het beste kunnen bewaren voor het gebruik van sieraden waarbij enkel de beste en meest voorzichtige methoden gebruikt worden. Wij werken met de beste producten voor het creëren van moedermelk sieraden die zowel mooi als duurzaam zijn.

 

Wij streven ernaar om sieraden te maken waar je van zult genieten en dat je elk gedenksieraad en waar het voor staat bewondert: jouw vastberadenheid, jouw opofferingen en jouw prestaties, samen met de onbreekbare band die jij met jouw baby deelt.

HOE ZET JE MOEDERMELK OM IN STEEN?

Om jouw moedermelk in steen om te zetten, mengen wij jouw melk met een doorzichtige acrylhars van de meest hoogwaardige kwaliteit. Vervolgens reduceren wij voorzichtig de melk en kloppen wij deze totdat de moedermelk in een pasta verandert. Na het omzetten van de pasta in een gesloten en luchtdichte droogruimte, gieten wij deze in de open ruimte van het sieraad. In deze fase kunnen wij insluitsels aan jouw steen toevoegen zoals kleur, glitter, goud- of zilvervlokken of een lok van het haar van je baby, in sommige gevallen zelfs een letter. Wij gebruiken niet al jouw melk. Wij maken opzettelijk iets meer en slaan het op in een zorgvuldig gelabelde container. Mocht er iets mis gaan in het uiteindelijke resultaat, dan kunnen wij op deze manier meteen een nieuwe maken. Nadat jouw moedermelk steen is gevormd, neemt het tijd in beslag om te drogen en uit te harden. Zodra wij jouw sieraad uit de uithardingsapparaat verwijderen, inspecteren wij de kwaliteit en voegen wij een doorzichtige en beschermende laag toe om onder andere te beschermen tegen UV stralingen. Wij inspecteren het uiteindelijke resultaat nogmaals om te zorgen dat jouw prachtige, unieke gedenksieraad gereed is om veilig ingepakt en verzonden te worden naar het door jouw ingevulde adres.

INSLUITSEL TOEVOEGEN AAN MOEDERMELK SIERAAD

Insluitsels zijn kleine dingen die je kunt toevoegen aan jouw moedermelk steen om jouw sieraad zo verder te personaliseren. Het kan een kleur zijn of glitters, goud- of zilvervlokken of zelfs haar van je baby. Of je nu al deze verschillende insluitsels wilt toevoegen of enkel één daarvan, het is de ideale manier om welke bestelling dan ook te personaliseren.

GEBOORTEKLEUR

Een van de meest voorkomende insluitsels is de geboorte kleur. Van warm, diep rood, de kleur van een granaat en de geboortesteen van januari, tot ijzig blauw, de kleur van aquamarijn en de geboortesteen van maart. Geboortesteen kleuren en tinten voegen betekenis en schoonheid toe aan ieder moedermelk sieraad. Het is natuurlijk ook leuk om een kleur uit te kiezen, gewoon omdat je deze mooi vindt. Babyblauw en Blush Roze zijn daarin populaire keuzes.
€275,00
€199,00
€275,00

VLOKKEN EN GLITTERS

Als je meer fan bent van au naturel, dan zou je natuurlijk kunnen experimenteren met goud- of zilvervlokken. Goudvlokken zijn een superleuk idee als je voornamelijk gouden sieraden draagt, zilvervlokken zijn daarentegen ideaal voor de liefhebbers van zilver. 

HAARLOKKEN

Om je sieraad verder te personaliseren kun je ook een lok van het haar van je baby toevoegen. Dit werkt het beste in hangers en bedels. Enkele sprieten haar zijn al voldoende om jouw sieraad extra speciaal te maken.

 

Kortom, omdat wij weten hoe persoonlijk een sieraad kan zijn willen wij zoveel mogelijk manieren aanbieden om deze te personaliseren en om betekenis toe te voegen. Met jou als ontwerper komen wij tot een sieraad dat het beste jouw stijl, smaak en persoonlijkheid vertegenwoordigt

HET BESTELPROCES VOOR HET MAKEN VAN EEN MOEDEMELK SIERAAD


Omdat wij het zo makkelijk mogelijk willen maken voor jou om je eigen unieke moedermelk sieraad te ontwerpen hebben wij ons proces simpel gehouden.

KIES JOUW ONTWERP

Het enige wat je hoeft te doen is het juiste sieraad uit te kiezen, dus het sieraad dat jouw persoonlijke stijl en de band die jij met jouw baby deelt vertegenwoordigt en wij zorgen voor de rest. Of je nu verliefd wordt op een van onze ontwerpen of zelf een sieraad op maat wilt laten maken, jouw moedermelk sieraad zal altijd helemaal uniek zijn van jou en je baby.


  • Kies Materiaal

  • Kies Kleur Steen

  • Bestel Jouw Sieraad

STUUR JE MOEDERMELK SIERADENKIT RETOUR

Wanneer je een bestelling plaats sturen wij jou een moedermelk sieradenkit met verzendlabel, waterdichte zak, instructies en een veilige vooraf betaalde retour verpakking, zodat je geen extra verzendkosten hoeft te betalen. Voeg enkel je melk toe en stop de verpakking in de dichtstbijzijnde brievenbus. Zo simpel is het. 

KOESTER JOUW SIERADEN

Omdat ieder sieraad persoonlijk en met de hand gemaakt wordt duurt het ongeveer 6 weken voordat deze bij jou aankomt. Maar voordat je het weet heb je jouw prachtige sieraad om waarmee je wordt voorzien van een blijvende herinnering van jouw borstvoeding prestatie en een viering van de blijvende band tussen jou en jouw kind. Koester jouw moedermelk sieraad en draag het met liefde, trots en blijdschap.

HOE ZORG IK VOOR MIJN MOEDERMELK SIERADEN?

Zoals met alle fijne sieraden is het belangrijk om met zorg met jouw moedermelk sieraad om te gaan.

We moedigen je aan je sieraad in het doosje te bewaren dat je bij elke bestelling van ons krijgt en deze op een koele en donkere plek te plaatsen. Wanneer mogelijk raden wij aan om je sieraad niet bloot te stellen aan langdurig direct zonlicht of extreme temperatuurverschillen en om je sieraad altijd af te doen voor het zonnen of gebruik van de sauna.


We raden ook aan om je moedermelk sieraad af te doen voor het douchen of badderen, handen wassen of het gebruik van handgel en voor het zwemmen. De opeenhoping van resten en chemicaliën uit bijvoorbeeld een zwembad kunnen de glans van jouw moedermelk steen na verloop van tijd dof maken.

Wanneer nodig maak je jouw moedermelk sieraad schoon met gebruik van koud water (en eventueel milde zeep). Een zilverdoekje kan gebruikt worden voor het zilver, maar niet voor de steen. Een beetje over de steen wrijven met een schone zachte doek is in principe voldoende voor het herstellen van de glans.

Ondanks dat jouw moedermelk steen heel hard is, zal het niet krasvrij zijn. Scherpe randen kunnen de oppervlakte van jouw steen beschadigen. Het is daarom belangrijk om bewust met je sieraden om te gaan en op te passen bij het dragen van meerdere sieraden, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.


Met al deze informatie willen wij jou niet ontmoedigen om je mooie moedermelk sieraden te dragen en er van te genieten. Wanneer deze met zorg worden behandeld gaan jouw moedermelk sieraden makkelijk lang genoeg mee om over te kunnen dragen en zullen jij en je kinderen het de komende decennia kunnen koesteren.

WIJ ZIJN TROTS OP HET MAKEN EN LEVEREN VAN MOEDERMELK SIERADEN

Allereerst willen wij jou bedanken voor het nemen van de tijd om te leren over het verhaal achter moedermelk sieraden. De waarom en hoe zijn wat ons in eerst instantie in dit avontuur hebben gebracht en wat de passie blijft voeden waardoor wij enthousiast blijven over wat wij dagelijks doen.


Hoewel wij natuurlijk vanuit ons standpunt vinden dat ieder moedermelk sieraad de perfecte combinatie is van schoonheid en betekenis, reflecteert het de diepe persoonlijke ervaring van iedere mama door middel van een universeel symbool van liefde en connectie.


Tenslotte voelen wij ons bij Mama Jewels ontzettend dankbaar om onze dagen te kunnen besteden aan helpen van moeders om zo’n prachtig moment in het leven te kunnen behouden en we kunnen niet wachten om met jou samen te werken aan het creëren van jouw eigen unieke moedermelk sieraad.


Laten we beginnen!Mama Jewels

Wil je graag weten hoe het voor ons allemaal is begonnen?