The Breakfast Club 

MamaJewels

The Breakfast Club

MamaJewels werkt samen met The Breakfast club. Maar wat is The Breakfast club? The Breakfast club is een stichting die voor kinderen in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, een ontbijt verzorgd. Dit zijn kinderen uit sloppenwijken die anders van de honger niet naar school kunnen. Het is een programma van Dodore. Ontbijt is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Door zo een ontbijt wordt er een vicieuze cirkel doorbroken en is er hoop gecreëerd. 

- Momenteel steunt The Breakfast Club ook een parochie in de provincie Lviv in Oekraïne door de kinderen van de oorlogsvluchtelingen te voeden. -

Het Ontstaan van The Breakfast Club

The Breakfast club is opgericht door een groep studenten van Hogeschool Utrecht. Eén van die studenten was Soma, zij is nu de eigenaresse van MamaJewels. De docent die de The Breakfast club begeleidt was al een vrijwilliger van Dodore. Zij heeft het idee naar de school gebracht. Leerlingen konden zichzelf aanmelden om mee te doen. Zo zorgden ze op de school voor het bewustzijn en kregen ze een gemotiveerd team. De stichting is in 2017 opgericht en ze zorgen dat er 280 kinderen tussen de 3 en 10 jaar elke dag kunnen ontbijten.


PS: De foto is gemaakt in 2017, het meisje die het hartje vasthoudt is Soma; de eigenaresse van MamaJewels. Helemaal links is de begeleidende docente.

Bezoek aan de Kinderen

The Breakfast Club is een project om kansarme schoolkinderen in gebieden getroffen door armoede te voorzien van een ontbijt. Wij geloven in de kans op educatie terwijl zij worden voorzien van voeding waarmee hun lichamen en hersenen groeien. 

Onderzoek toont aan dat de gratis schoolmaaltijden zowel het brein als het lichaam kunnen voeden op 3 manieren – het creëert een grote motivatie om naar school te gaan – het aanbieden van maaltijden verhoogt de aanwezigheid op school. Ten tweede, gepaste voeding is essentieel voor het ontwikkelen van het brein. Ten derde, kinderen die gevoed zijn vinden het makkelijker om te concentreren, waardoor zij meer leren wanneer zij komen opdagen. Opkomend bewijs toont aan dat het aanbieden van eten op school scores voor geletterdheid en gecijferdheid verhoogt en dat de verbeteringen, voor meisjes in het bijzonder, aanzienlijk zijn.

VOEDT HEN VANDAAG ZODAT ZIJ EEN MORGEN KUNNEN HEBBEN

Moedig aanwezigheid en educatie aan doormiddel van het geven van voedsel aan een ondervoed kind. Doe met ons mee aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

The Breakfast Club in actie

Kijk mee met de The Breakfast Club, voertaal is in het Engels omdat zij in Kenia geen Nederlands spreken.

Algemeen Nut Beogende Instelling