ONS VERHAAL

Bij Mama Jewels geloven wij in het geven van borstvoeding en de band die dit schept tussen de moeder en het kind en de rol die het speelt binnen het hele gezin. Wij zijn dankbaar dat wij voor alle moeders (zij die succesvol waren, die het moeilijk hadden en van wie de kinderen slechts korte tijd bij hun ouders waren) herinneringen aan deze mooie tijd te kunnen bewaren. Wij kijken ernaar uit om met meer ouders te werken en de verhalen te horen over de impact die moedermelk sieraden in hun leven hebben gehad.


Moederschap Vieren

Sieraden ter ere van het moederschap en baby herinneringen zijn niets nieuws. Al jaren bewaren mensen van alles, van haarlokken en verloren tandjes tot babydekens en de eerste schoentjes. 


Moedermelk sieraden zijn een aandenken, ze zijn symbolisch voor de hechtheid en intimiteit van de band tussen moeder en kind door de borstvoeding, en een viering van de geweldige prestatie die je hebt geleverd.


Of het nu een geschenk is van een man aan een vrouw, een moeder aan een moeder, een moeder aan een kind-, of als aandenken aan een verloren leven, onze moedermelk sieraden herinneren aan een tijd die te snel voorbij zal gaan. Bij Mama Jewels is het ons doel om unieke en persoonlijke sieraden te maken, mooie symbolen van een nog mooiere ervaring, die u de rest van uw leven zult koesteren-, en die u door kunt geven aan uw kinderen. 


Soma's Verhaal

Wie ben ik? Ik ben Soma, vrouw, 28 jaar en gezegend door een omgeving van lieve, sterke en dappere mama’s. Na heel veel reizen te hebben gemaakt en verschillende mensen ontmoet te hebben studeerde ik in 2020 af van de International Business School Utrecht. Met een sieraden bedrijf verhuisde ik van hartje Nederland naar Zeeland, om te beginnen aan een nieuw avontuur. Daar werd ik opgeleid tot juwelier en toen begon de reis.


Als kind was ik altijd al geïnteresseerd in kralen en glinsterende dingen en ik herinner me dat ik urenlang speelde met de sieraden van mijn moeder. De grootste gebeurtenis vond plaats toen er bij ons thuis werd ingebroken en al mijn moeders sieraden en erfstukken waren meegenomen. Ik stelde mijn moeder, die net bevallen was van mijn zusje, gerust en ging zelf kralen sieraden maken om die aan haar te geven en ik verkocht ze ook op mijn kleedje met Koninginnedag (al wilde ik ze stiekem graag allemaal zelf houden door het werk wat erin zat).


Deze fascinatie voor sprankelende dingen heeft me nooit losgelaten-, en ik ging van het spelen met sieraden als kind naar het dragen en verkopen van sieraden met mijn beroep als juwelier.

Daarnaast maken wij in ons eigen atelier unieke moedermelk stukken die alleen bij Mama Jewels verkrijgbaar zijn. Ik ben dankbaar dat ik dankzij dit proces mijn passies kan inzetten om herinneringen te creëren voor gezinnen in Nederland en over de hele wereld.