Geboortesteen februari

De geboorte steen voor februari is de amethist, een prachtige paarse kleur. Deze geboortesteen behoort tot de groep van kwartskristallen.

Geboortesteen Amethist 

Kristallijn kwarts met een paarse tint wordt de amethist genoemd, een steen die van oudsher gedragen werd als bescherming tegen dronkenschap en om een sobere en integere manier van leven te bewerkstelligen. Amethist vertoont dichroïsme, waarbij de steen als deze van verschillende kanten bekeken wordt een blauwpaarse of roodpaarse tint heeft. De paarse kleur wisselt in het zonlicht van licht roze tot donker violet.

De naam komt uit het oude Griekenland. De naam is een samentrekking van “a”, wat niet betekent en “methustos” wat bedwelmd betekent.

Amethist heeft kenmerkende insluitsels die op zebrastrepen, vingerafdrukken of veren lijken.

Geboortesteen februari betekenis


De amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Deze steen maakt je hoofd helder en maakt zo ruimte om je inzicht te geven in je gedrag en keuzes. Dit zorgt ervoor dat als je slechte gewoontes en/of verslavingen hebt, dat je deze achter je kunt laten. Al sinds de middeleeuwen wordt de steen in heel Europa gebruikt als beschermer tegen tovenarij, en hekserij en is deze bovenal de verdrijver van dronkenschap.

Geboortesteen februari geschiedenis

De amethist is een vorstelijke geboortesteen. De steen werd verwerkt in de kronen van koningen en keizers. Het werd beschouwd als een wonder tegen de slechte magie. De amethist zou de Romeinen en Grieken vroeger geholpen hebben om niet te beschonken te raken. Toentertijd werd het slecht verwerken van alcohol gezien als een teken van zwakte. Volgens de Griekse mythologie beweerde een meisje genaamd Amethystos dat ze kuis wilde blijven. Artemis, godin van de vrouw, had naar haar gebeden geluisterd en haar in een witte steen veranderd. Dionysus, de god van de vruchtbaarheid, voelde zich vernederd en goot wijn over de witte steen. De steen veranderde in paarse kristallen en zo ontstond de amethist. In het oude China werden uit amethist kleine gemme gesneden en was er sprake van een levendige handel. Men geloofde dat de amethist een juridisch verschil in het voordeel van de drager kon laten uitvallen. Het was zelfs mogelijk om de amethist voor dit doel te huren. Bij een gunstige uitspraak was de kracht van de steen bewezen en ging de huurprijs flink omhoog. In de middeleeuwen werd de steen vooral in Europa enorm gewaardeerd. Daar zagen ze het als het symbool van de verliefden, de beschermer tegen tovenarij en hekserij en de verdrijver van dronkenschap. 

Geboortesteen Waterman

Naast dat de amethist de geboortesteen van februari is hoort deze ook bij de sterrenbeelden Waterman en Vissen. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.

 

Waterman 20 januari - 18 februari:    granaat en amethist         

Vissen  19 februari - 20 maart:          amethist en aquamarijn


De waterman heeft dus de keus uit de geboortesteen van januari, de granaat, maar ook uit de geboortesteen van de maand februari, een prachtige amethist. 

Het sterrenbeeld Vissen kan ook kiezen voor de geboortesteen uit februari, of eventueel kijken bij de aquamarijn edelstenen. 

Geboortesteen februari bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen februari hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in ons atelier in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van februari? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de amethist te verwerken in een mooie ring, hanger of armband. 

Online geboortesteen februari bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wilt bestellen, dan maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De amethist kan ook verwerkt worden in andere sieraden. Hieronder ziet u een kleine selectie van onze geboortesteen sieraden met amethist. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier. 

Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Zilver
€119,00
Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Goud
€219,00
Sale Off
Eva | Geboortesteen Initial Goud
€445,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00