Geboortesteen Juni

De geboorte steen voor juni is de maansteen en deze kun je herkennen aan de parelmoerglans. Maansteen is er in het wit, beige, roze, grijs, groen en zwart en kan een parelmoer- of blauwe glans hebben. In India wordt de maansteen ook wel de droomsteen genoemd, omdat de geboortesteen de mooiste nachtelijke visioenen zou geven. Omdat de maansteen soms moeilijk te vinden is wordt er in veel kalenders ook gebruik gemaakt van de licht roze amethist.

Geboortesteen juni maansteen

De naam maansteen is gekozen, omdat de edelsteen je doet denken aan de mooie glans en uitstraling van de maan. Deze steen wordt vaak gebruikt als geluksteen en om iemands liefde op te wekken. De maansteen kun je vinden in Sri Lanka, India, de Alpen, Noorwegen, Madagaskar, Polen en de Verenigde Staten.

Geboortesteen juni betekenis

Maansteen versterkt helderziendheid en mediamieke gaven. De steen kan ook enorm helpen bij slapeloosheid en helpt je om dromen beter te herinneren. Door het dragen van de steen verbetert je vruchtbaarheid en intuïtie, ook heeft het een kalmerende werking op je gevoelsleven.

Ook kan een maansteen je hormonen harmoniseren en helpt dit dus bij menstruatiestoornissen en tegen maagzuur. Het is de steen van reinheid en hoop. De mythologie zegt dat als je op zoek bent naar ware liefde je tijdens volle maan een maansteen in je handen moet leggen en je toekomstige liefde visualiseren. Als u daarna de steen draagt tot de volgende volle maan zult u de ware liefde vinden. Maansteen werd volgens overlevenden ook gebruikt om in de toekomst te kijken. Hiervoor moest de steen in de mond worden gehouden.

Geboortesteen juni geschiedenis

Maansteen wordt al sinds de oudheid bewerkt als edelsteen. De Grieken en de Romeinen associeerden maansteen met maangodinnen en maangoden. De maansteen is de steen van godin Diana. Zij is godin van de jacht, natuur, geboorte en natuurlijk ook van de maan. Zij geloofde dat maansteen ontstaan is uit gestolde maanstralen, deze geboortesteen heeft dus veel energie. De edelsteen is ontstaan uit twee soorten veldspaat; orthoklaas en albiet. Deze twee soorten vormen zo samen een mengkristal. 

 

De Romeinen gebruikten de maansteen ook als heling en beschermkristal. Ze geloofde dat deze geboortesteen onvruchtbaarheid en ernstige ziektes kon afweren. Ook geloofden ze erin dat de maansteen de oogst kon verrijken, ze versierden de bomen en planten met dit kristal.

Geboortesteen Tweelingen

Naast dat tweelingen geboortesteen van mei is hoort deze ook bij het sterrenbeeld kreeft, schorpioen en weegschaal. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Tweelingen 21 mei - 20 juni:         smaragd en amethist, maansteen, agaat

Kreeft 21 juni - 22 juli:                  amethist, maansteen, agaat en robijn


Het sterrenbeeld tweelingen heeft dus de keus uit de geboortesteen van mei, de smaragd, maar ook uit de geboortesteen van de maand juni, een maansteen of een agaat. De stier kan ook kiezen voor de geboortesteen van april of eventueel voor een smaragd.

Geboortesteen juni bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen april hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen.

Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van februari? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de maansteen te verwerken in een mooie ring, hanger of armband.

Online geboortesteen juni bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wil bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De maansteen kan ook worden verwerkt in een mooie hanger of ketting. Hieronder ziet u een kleine selectie van onze geboortesteen sieraden met maansteen. Bestel deze veilig online. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden van Mama Jewels hier

Sale Off
Lola | Geboortesteen Armband Goud
€229,00
Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Zilver
€99,00
Sale Off
Yara | Geboortesteen Hanger Zilver
€29,50
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00