Geboortesteen Maart

De geboortesteen voor maart is de aquamarijn; een prachtige blauw kleur, die kan verschillen van bijna kleurloos naar een diepzeeblauw. Zonlicht kan de kleur van de geboortesteen verbleken. Probeer uw geboortesteen dus zo min mogelijk bloot te stellen aan onnodig zonlicht. 

Geboortesteen aquamarijn

De naam aquamarijn betekent in het Latijn kleur van zeewater, aqua marina. De kleur van de steen is namelijk zeeblauw. Naast steen van het water wordt de steen ook vaak beschreven als de liefdessteen. De aquamarijn is te vinden in veel verschillende landen, maar in Brazilië is de grootste aquamarijn van edelsteen kwaliteit gevonden in 1910, hij woog 110,5 kilo. Gelukkig zijn onze geboortesteen sieraden handzamer van formaat.  

Geboortesteen maart betekenis

Aquamarijn bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Het is een blauwe en blauwgroene beryl soort. Ook vermindert het boosheid, irritatie en stress en helpt het je eerlijk en tolerant te blijven. Deze steen heeft een sterke kalmerende werking. Door de diepblauwe kleur heeft de aquamarijn ook altijd een sterke verbinding gehad met de zee, legendes spraken over het vinden van zeemeerminnen en onvoorwaardelijke liefde door de kracht van de aquamarijn. De Grieken en Romeinen gaven de aquamarijn als teken van liefde en huwelijkstrouw.

Geboortesteen maart geschiedenis

Ongeveer vanaf 700 voor Chr. tot 500 na Chr. werd de aquamarijn gebruikt als talisman tijdens de reizen over de rivieren en zeeën. De geboortesteen zou tegen de verdrinkingsdood beschermen en werd veel gedragen door de mensen die de Middellandse Zee bevoeren. Later zijn er veel aquamarijnen gevonden met voorspellingen erin geslepen, de voorspellingen hadden vooral met de zee te maken en haar goden. De god van de zee is Poseidon, ofwel Neptunus. Ze hoopte zo te voorkomen dat hij aardbevingen en stormen veroorzaakte, dit deed hij door zijn drietand in de bodem te steken.

Geboortesteen vissen

Naast dat de aquamarijn de geboortesteen is van maart hoort deze ook bij de sterrenbeelden vissen en ram. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Vissen 19 februari - 20 maart amethist en aquamarijn

Ram 21 maart - 19 april aquamarijn en diamant


Het sterrenbeeld vissen heeft dus de keus uit de geboortesteen van februari, de amethist, maar ook uit de geboortesteen van de maand maart, een lichtblauwe aquamarijn. Het sterrenbeeld vissen kan ook kiezen voor de geboortesteen uit maart, of eventueel kiezen voor een diamant.

Geboortesteen maart bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen maart hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in ons mooie atelier in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van februari? Dit kan in ons atelier, een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de aquamarijn te verwerken in een mooie ring, hanger of armband.

Online geboortesteen maart bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wil bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De geboortesteen voor de maand maart kan ook heel mooi worden verwerkt in andere sieraden zoals een mooie geboortesteen armband of hanger. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden van Mama Jewels hier.

Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Goud
€219,00
Sale Off
Yara | Geboortesteen Hanger Zilver
€29,50
Sale Off
Puck | Geboortesteen Ring Goud
€229,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00