Geboortesteen Mei

De geboorte steen voor mei is een smaragd, deze steen staat bekend om zijn mooie smaragdgroene kleur. De naam smaragd is afgeleid uit het Grieks en Latijn. Smaragd betekent namelijk ‘groene steen’ en ‘glanzende steen’.

Smaragd geboortesteen 

De levendige groene kleur maakt het een unieke edelsteen. De groene kleur wordt gezien als symbool van het altijd terugkerende groen in de natuur na de winter. In Colombia is de smaragd het meest te vinden, daarnaast is deze geboortesteen ook te vinden in Brazilië, Zambia en Zimbabwe. Ook onder de Inca’s en Azteken was de smaragd erg geliefd, zij wisten de vindplaatsen in Colombia te vinden en zo is de waardering voor de steen eeuwenlang gebleven.

Geboortesteen mei betekenis

De steen staat symbool voor macht, eeuwige jeugd en onsterfelijkheid. Smaragd activeert en stimuleer liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit en een gevoel van eenheid. Het is de koning der edelstenen. Volgens volksvertellingen bezit de smaragd vele bijzondere krachten. Zo zou de groene steen zijn eigenaar genezen van allerlei kwalen en ziektes, de intelligentie verhogen en slechtziendheid en onvruchtbaarheid verhelpen.

Geboortesteen mei geschiedenis

De edelsteen staat al 4000 jaar bekend als een helende steen en een siersteen. De smaragd was in de tijd van de farao's al erg populair en nogsteeds wordt de smaragd beschouwd als een van de meest kostbare edelstenen. Zo kostbaar dat Cleopatra in haar tijd als koningin van Egypte beslag had gelegd op alle smaragdmijnen in het rijk om er maar voor te zorgen dat alle smaragden in haar bezit bleven. De prachtige groene kleur vertegenwoordigde vruchtbaarheid, wedergeboorte en macht, maar bovenal eeuwige jeugd. Dit was wat Cleopatra maar al te graag wilde.


De Romeinen hechtten veel waarde aan de smaragd. De keizer had vroeger altijd een kijkglas welke gemaakt was van smaragd en waarmee hij naar de gladiatorenspelen keek. Smaragd zou ook voor beter zicht zorgen. De Romeinen geloofden ook dat een drager van smaragd macht en rijkdom zou krijgen, ook de Egyptenaren dachten dit. Anderen waren ervan overtuigd dat eigenaren van een smaragd de toekomst konden voorspellen. Er waren ook culturen die dachten dat deze edelsteen hen zou beschermen tegen obsessies of dat de smaragd vruchtbaarheid gaf.

Geboortesteen stier

Naast dat smaragd de geboortesteen van mei is hoort deze ook bij de sterrenbeelden stier en tweelingen. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Stier 20 april - 20 mei:                  diamant en smaragd

Tweelingen 21 mei - 20 juni:         smaragd en parel


Het sterrenbeeld Stier heeft dus de keus uit de geboortesteen van april, de diamant, maar ook uit de geboortesteen van de maand mei, een smaragd. De stier kan ook kiezen voor de geboortesteen van april of eventueel voor een smaragd.

Geboortesteen mei bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen mei hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in ons atelier in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van mei? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de smaragd te verwerken in een mooie ring, hanger of armband.

Online geboortesteen mei bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wil bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. Een mooie gouden of zilveren geboortesteen hanger met smaragd is natuurlijk direct leverbaar. Hieronder ziet u een kleine greep uit de mogelijkheden. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier.

Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Goud
€249,00
Sale Off
Eva | Geboortesteen Initial Goud
€445,00
Sale Off
Kiki | Geboortesteen Hanger Zilver
€24,50
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00