Geboortesteen September

De geboorte steen voor september is de saffier, een prachtige edelsteen die in iedere kleur beschikbaar is behalve rood. De blauwe saffier is de bekendste, ook is het de meest begeerde en zeldzaamste variant. De naam saffier komt uit het Griekse woord blauw en is na de diamant de hardste edelsteen op aarde.

Saffier geboortesteen 

Saffieren vertonen een rijkdom aan diversificatie van lichtblauw tot diep nachtblauw. Er wordt aangenomen dat de blauwe saffier geluk en vrede brengt aan zijn drager. De saffier wordt ook gerelateerd aan romantiek en aan royalty. Onze eigen koningin Maxima had ook een prachtige saffieren kroon op tijdens haar inhuldiging. Deze kleur wordt ook wel ‘royal blue’ genoemd. Prinses Diana en later Kate Middleton hebben ook een indrukwekkende saffier op hun verlovingsringen. De Saffier heeft weer een grote boost gekregen sinds de aanzoek van Prins William aan Kate Middleton met zijn moeders blauwe saffieren met diamanten verlovingsring. Dit zijn de beroemdste saffieren, ze hebben als namen de Saint Edward en de Stuart. De saffier wordt gevonden in Sri Lanka, Thailand, Cambodja, Birma, Kashmir, Australië, Nigeria, Kenia, Tanzania, China en de Verenigde Staten.

Geboortesteen september betekenis

De saffier staat voor wijsheid, vriendschap, rijkdom, puurheid en onsterfelijkheid. Hij ondersteunt ook wel je concentratie en maakt je leergierig. De blauwe kleur helpt je om te focussen en verder te kijken dan het oppervlakkige. Het is de steen van de koningen en wijsheid. Ook staat de steen er bekend om een verlichtende of helende werking bij diverse lichamelijke klachten te hebben. Bijvoorbeeld bij astma, buikpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en eczeem.

Geboortesteen september geschiedenis

In het verleden werd de saffier door heksen en priesters gedragen, omdat de steen hen in staat zou stellen de toekomst te voorspellen en wonderen te verklaren. De saffier zou zijn glans verliezen als de drager zich misdroeg en bijvoorbeeld zijn of haar partner bedroog. Om die reden gaven gehuwden elkaar graag een sieraad met saffier. De saffier stond voor trouw zijn in relaties, maar ook in vriendschappen. De Perzen geloofden dat de hemel zijn kleur kreeg door de reflectie van de prachtige blauwe saffieren. Deze geboortesteen was dus al bekend bij de Perzen, Romeinen en ook de Grieken. De saffier is dan ook de nationale steen van Griekenland. Ook was het de steen van de Griekse god Apollo, de god van de voorspellingen. Daardoor is de saffier ook de edelsteen van de voorspellingen geworden.

Geboortesteen maagd

Naast dat de saffier de geboortesteen van september is hoort deze ook bij de sterrenbeelden maagd en weegschaal. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Maagd 23 augustus - 22 september:     peridoot en saffier

Weegschaal 23 september - 22 oktober:        saffier en opaal


Het sterrenbeeld maagd heeft dus de keus uit de geboortesteen van augustus, de peridoot maar ook uit de geboortesteen van de maand september, een saffier. De weegschaal kan ook kiezen voor de geboortesteen van september of eventueel voor een opaal.

Geboortesteen september bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen september hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van september? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de saffier te verwerken in een mooie ring, hanger of armband. 

Online geboortesteen september bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wilt bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De saffier is ook prachtig in een gouden of zilveren hanger. Heeft u nog geen collier, dan kunt u die ook bij ons bestellen. Hieronder ziet u een kleine selectie van onze geboortesteen sieraden met saffier. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier

Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Goud
€269,00
Sale Off
Kiki | Geboortesteen Hanger Zilver
€24,50
Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Zilver
€99,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Zilver
€129,00