De geschiedenis van moedermelk sieraden, hoe is deze trend ontstaan? 

SOMA

30 MAART 2023

Moedermelk sieraden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een unieke en persoonlijke manier om de band tussen moeder en kind te eren. Maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan? In dit artikel gaan we terug in de tijd en bekijken we de geschiedenis van moedermelk sieraden en hoe ze zich door de jaren heen hebben ontwikkeld.

De oorsprong van moedermelk sieraden

Hoewel de moderne moedermelk sieraden trend relatief nieuw is, kunnen we de oorsprong van moedermelk sieraden terugvoeren tot de 19e eeuw. Destijds waren er geen koelkasten of borstkolven beschikbaar en werd er daarom vaak gebruik gemaakt van natuurgeneeskunde om baby's te voeden.


Moedermelk werd beschouwd als een geneeskrachtige stof en werd vaak gebruikt in medicinale zalven en drankjes. Moeders bewaarden hun melk vaak in sieraden, zoals gouden hangers, om de genezende kracht van hun melk te bewaren. 


Zoals de moeders van nu wel weten blijft de melk niet heel lang goed buiten de koelkast dus wij denken dat middeleeuwse moeders jaloers zijn op de mogelijkheden van vandaag de dag!  


Moderne ontwikkeling van moedermelk sieraden

In de jaren 90 van de vorige eeuw begon de moderne ontwikkeling van moedermelk sieraden. Tegenwoordig worden deze sieraden vaak gemaakt van een kleine hoeveelheid moedermelk, vermengd met hars of andere materialen om een ​​duurzame en uniek moedermelk sieraad te creëren. 


De populariteit van moedermelk sieraden groeide snel, met moeders die hun sieraden droegen als een manier om de speciale band tussen moeder en kind te benadrukken en te herinneren. Het dragen van een moedermelk sieraad is een geweldige manier om je te herinneren aan de speciale tijd die je hebt doorgebracht met het voeden van je kindje en om de sterke en unieke band te eren die je met hem of haar hebt.

De toekomst van moedermelk sieraden


De populariteit van moedermelk sieraden blijft groeien en het lijkt erop dat deze trend niet snel zal verdwijnen. Er zijn steeds meer goudsmeden die moedermelk sieraden maken in verschillende stijlen en materialen, waardoor er voor elke moeder een perfect sieraad te vinden is. Het dragen van een moedermelk sieraad is niet alleen een geweldige manier om de band tussen moeder en kind te eren, maar kan ook helpen om borstvoeding te normaliseren en te promoten. Wij zijn blij dat wij in ons atelier in Vlissingen daar aan bij kunnen dragen :) 

Sale Off
Anna | Moedermelk Initial Zilver
€119,00
Sale Off
Luna | Moedermelk Ring Goud
€275,00