Geboortesteen April

De geboortesteen voor april is de diamant, een kleurloze steen. Een diamant heeft een lichtgele tint en wordt ook beschreven als doorzichtig. Diamant is in zijn kleurloze vorm het mooiste, alleen dan is de prismawerking volmaakt. Diamant is een zuivere geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Ook is dit het hardste mineraal dat je in de natuur kunt tegenkomen. Ze zeggen dat het dragen van een diamant je sterker in verbinding brengt met hogere energieën. Omdat in sommige sieraden een diamant niet mogelijk is wordt er ook vaak gebruik gemaakt van de zirkonia voor de maand april.

Geboortesteen april betekenis

De diamant staat voor kracht, geluk, macht, liefde en romantiek. Ook zou de geboortesteen boze geesten en nachtmerries verjagen. Ook vermindert hij jaloezie en een gebrek aan wilskracht en vergroot hij je zelfvertrouwen. De diamant geeft je spirituele vrijheid.  

 

De spirituele geneeskunde zegt ook dat de diamant een positief effect heeft op de zenuwen, maag, darmen en de hersenen. De edelsteen kan ook in combinatie met andere edelstenen gebruikt worden. De diamant versterkt namelijk de werking van de andere stenen. 


Geboortesteen april geschiedenis


De diamant werd eens “koning der edelstenen” genoemd. Het woord diamant komt uit het Grieks. Het Griekse woord adamas betekent onoverwinnelijk of ontembaar. Later werd het een synoniem voor het woord diamant. Diamanten zijn sinds het begin van het Griekse rijk het symbool voor de eeuwige liefde. Volgens de Grieken waren diamanten ook tranen van goden.


De eerste diamant werd 2.500 jaar geleden in India gevonden. Men dacht toen dat het splinters van sterren waren, gekristalliseerde bliksem of zelfs versteende dauwdruppels. Ze werden hier dan ook gebruikt als talismannen.


In de donkere middeleeuwen verminderde - net als de algehele vreugde - de populariteit van de diamant. Toch was er iets speciaals aan de diamant, de diamant is immers voor altijd. Hij ging van accentsteen naar ster van de show. De geboortesteen is ook op veel juwelen en kronen te vinden.

Geboortesteen Ram

Naast dat de diamant de geboortesteen van april is hoort deze ook bij de sterrenbeelden ram en stier. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Ram 21 maart - 19 april:    aquamarijn en diamant

Stier 20 april - 20 mei:       diamant en smaragd


Het sterrenbeeld ram heeft dus keuze uit de geboortesteen van maart, de aquamarijn, maar ook uit de geboortesteen van de maand april, een diamant. De stier kan ook de geboortesteen van april kiezen of eventueel voor een smaragd.

Geboortesteen april bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen april hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in ons atelier in Vlissingen.

Online geboortesteen april bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wilt bestellen, maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. Een mooie geboortesteen hanger past altijd, dus bekijk hieronder de mogelijkheden voor een mooi geboortesteen sieraad met diamant of zirkonia. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier. 

Sale Off
Lina | Moedermelk Ring Goud
€339,00
Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Goud
€219,00
Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Zilver
€119,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00