Geboortesteen Augustus

De geboorte steen voor augustus is de peridoot, een prachtige olijfgroene kleur. De peridoot gaat van een lichte limoen kleur tot een donkergroene bijna smaragd kleur. Vroeger werd de peridoot ook vaak verward met de smaragd, maar uiteindelijk blijft het allemaal één kleur: groen.

Geboortesteen peridoot

De peridoot wordt gevormd in vulkanen. De geboortesteen komt dus van diep uit de aarde. Tijdens die reis vanuit het binnenste van de aarde naar boven verliest hij makkelijk zijn edelsteenkwaliteit. En niet alleen dat, maar ook zijn kleur, glans en transparantie. Daarmee verliest hij ook zijn schoonheid. Het feit dat de groene gloed van de peridoot niet eens verandert in kunstmatig licht maakt de steen extra bijzonder. Eens per maand is het nodig om de peridoot ook schoon te maken. Je kunt dit in gedemineraliseerd water schoonmaken. Daarna moet de steen weer opladen. Dit doe je door de steen in de zon te leggen of op bergkristal. De belangrijkste vindplaatsen van de peridoot zijn Birma, de Verenigde Staten, Egypte, Rusland, Ierland en China.

Geboortesteen augustus betekenis

De peridoot staat voor innerlijke groei, validiteit, zelfvertrouwen, natuur en rustgevend. De peridoot wordt ook wel de steen van de zon genoemd door zijn intens olijfgroene kleur. De groene kleur maakt je hart sterker en is goed voor je lever. Vroeger geloofden ze er ook in dat de peridot je zou beschermen tegen het boze en ook tegen nachtmerries. Ook zou de steen je helpen bij astma en koorts. Als je deze geboortesteen op je hoofd legt vergroot je je intuïtie of op je hart voor een diepere meditatie. Als je de peridoot dicht bij je hoofd draagt, bijvoorbeeld als een oorbel, heb je snellere reacties en een helder hoofd.

Geboortesteen augustus geschiedenis

Piraten waren al dol op deze edelsteen. Ze gebruikte hem als amulet tegen alle vormen van het kwaad. Ook geloofden ze dat de peridoot in combinatie met goud hen zou beschermen gedurende de nacht. De geboortesteen werd ook verwerkt in bekers waaruit medicijnen werden gedronken. De kracht van de geneesmiddelen zou hierdoor toenemen. Onder het stukje van de geboortesteen augustus zie je dat de smaragd vroeger verward werd met de peridoot. Nu denken historici ook dat de beroemde smaragden collectie van Cleopatra peridoten waren en geen smaragden.

Geboortesteen leeuw

Naast dat de peridoot de geboortesteen is van augustus hoort deze ook bij de sterrenbeelden leeuw en maagd. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Leeuw 23 juli - 22 augustus:                 robijn en peridoot

Maagd 23 augustus - 22 september:     peridoot en saffier


Het sterrenbeeld leeuw heeft dus de keus uit de geboortesteen van juli, de robijn, maar ook uit de geboortesteen van de maand augustus, een peridoot. Het sterrenbeeld maagd kan ook kiezen voor de geboortesteen van augustus of eventueel voor een blauwe saffier.

Geboortesteen augustus bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen augustus hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van augustus? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de peridoot te verwerken in een mooie ring, hanger of armband. 

Online geboortesteen augustus bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wilt bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De peridoot kunt u naast in een mooie ring natuurlijk ook verwerken in een zilveren of gouden hanger. Deze hebben wij beschikbaar in onze webshop. Heeft u liever een hanger met initialen en een peridoot, dan kan dat ook. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier.

Sale Off
Eva | Geboortesteen Initial Goud
€445,00
Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Goud
€219,00
Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Zilver
€119,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Zilver
€129,00