Geboortesteen Juli

De geboorte steen voor juli is de robijn, een prachtige rode kleur. Hij heeft zijn naam aan het Latijnse ‘ruber’ te danken, dit betekent rood. Deze geboortesteen wordt ook wel ‘de heer’ onder de edelstenen genoemd vanwege zijn schoonheid en zeldzaamheid. De robijn heeft veel namen, de geboortesteen werd namelijk ook ‘bloeddruppel vanuit het hart van moeder aarde’ genoemd. De robijnen speelde ook een rol in religieuze rituelen. Sommige dachten dat het bezitten van een robijn de goden gunstig zou stemmen. Andere culturen gebruikten de robijn om de doden te eren.

Geboortesteen Robijn

De robijn wordt gevonden in Thailand, Vietnam, Sri Lanka, Kenia, Cambodja, Afghanistan en India. De meest begeerde robijnen hebben een duivenbloed kleur. Dit is rood met een lichtelijk blauwe ondertoon. De blauwe tint wordt veroorzaakt door ijzer en de rode kleur door chroom. De robijn ziet er bij het vinden nog dof en vettig uit, pas na het slijpen gaat de geboortesteen glanzen. Robijnen zijn altijd rood, maar de kwaliteit en ook de diepte van de kleur verschillen sterk bij de edelstenen.

Geboortesteen Juli betekenis

De robijn staat voor liefde, passie, bescherming tegen het kwaad en geluk. De robijn is een roodkleurige steen en wordt in India ook wel ‘king of gemstones’ genoemd. Er wordt al lange tijd geloofd dat de robijn bescherming biedt tegen ongeluk, liefdesverdriet en een slechte gezondheid. Rode edelstenen zorgen voor goede doorbloeding en voor sterkere gevoelens. Vele koninklijke sieraden zijn ook belegd met robijnen. Het is ook een van de duurste edelstenen op de wereld. De mooiste robijnen ter wereld zijn de Birmese, die puur rood zijn met een lichte blauwe ondertoon.

Geboortesteen juli geschiedenis

Vroeger dacht men dat het innerlijke vuur van de robijn nooit gedoofd kon worden. Ook dachten ze dat de robijn de kostbaarste edelsteen op aarde was. Sommigen beweerden ook dat de steen zijn drager voor ongeluk zou behoeden. Dit doet de steen door donkerder te kleuren. De robijn zou ook een harmonieuze relatie met de medemens bezorgen. De robijn is vooral bekend als een koninklijk sieraad. De robijn kun je vinden op tronen, tiara’s en kronen. Ook in India. In India was de robijn symbool voor de zon die alles laat groeien. Een van de verhalen uit India is dat Sri Raja Bir Vikramaditya - koning van een heilige stand in India - zichzelf uitriep tot opperkoning. Hij liet zijn kroon maken met negen edelstenen, deze stonden symbool voor de negen planeten. De zon was de belangrijkste en had ook de belangrijkste plaats. Deze werd ingenomen door de robijn.

Geboortesteen Kreeft

Naast dat de robijn de geboortesteen is van juli hoort deze ook bij de sterrenbeelden kreeft en leeuw. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Kreeft 21 juni - 22 juli:               amethist, maansteen, agaat en robijn

Leeuw 23 juli - 22 augustus:     robijn en peridoot


De kreeft heeft dus de keus uit de geboortesteen van juni, de maansteen of de agaat, maar ook uit de geboortesteen van de maand juli, een rode robijn. De leeuw kan ook kiezen voor de geboortesteen van juli of eventueel voor een peridoot.

Geboortesteen bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen juli hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van juli? Dit kan in ons atelier, een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de Robijn te verwerken in een mooie ring, hanger of armband.

Online geboortestenen juli bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wilt bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. Hieronder ziet u een kleine selectie van onze geboortestenen met robijn. Als u vragen heeft, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Wilt u de volledige collectie geboortesteen sieraden van Mama Jewels bekijken klik dan hier.

Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Zilver
€99,00
Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Zilver
€119,00
Sale Off
Lina | Moedermelk Ring Goud
€339,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00