Geboortesteen November

De geboortesteen van november is de citrien, de steen is te herkennen aan haar gelige oranjebruine kleur. De steen is vaak doorschijnend en kan een glasachtige of vettige glans hebben.

Geboortesteen citrien

De citrien wordt ook de heilige steen genoemd. Medicijnmannen dachten vroeger dat de steen wijsheid kon geven en mensen kon genezen. Ook zou de citrien zorgen voor rijkdom en je beschermen tegen het boze oog. Ook werkt hij goed bij stemmingswisselingen, depressie en paniekaanvallen. Het is een fijne steen die troost biedt en de negatieve energie verdrijft.


Geboortesteen november betekenis


De citrien staat voor creativiteit, is rustgevend, werkt goed tegen depressie en is inzichtgevend. De edelsteen is een sterke genezende en zuiverende steen. Het brengt evenwicht en werkt kalmerend. Dit zorgt voor meer innerlijke rust en werkt vitaliserend bij uitputting. De geboortesteen werkt inzichtgevend en maakt je bewust van je eigen verantwoordelijkheden. Zo kun je een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen gaan. Het helpt je om in balans te komen. Fysiek helpt de geboortesteen bij pijnstilling, het remmen van ontstekingen, ontgiften en om krampen op te heffen. Het helpt ook bij het opnemen van voedingsstoffen en heeft een positief effect op je immuunsysteem en het bestrijden van virusinfecties.

Geboortesteen november geschiedenis

De indianen gebruikten de edelsteen als een magische steen die hen zou beschermen tegen dreigend onheil en ongeluk. Zij verwerkten de steen vaak in hun kleding om zo de steen altijd bij zich te dragen. De Egyptenaren en Grieken gebruikten in de oudheid citrien als grafgift, dit zou de overledene vereren en beschermen. Wanneer je dit als grafgift kreeg was dit een laatste teken van respect.

Geboortesteen boogschutter

 Naast dat citrien de geboortesteen van november is hoort deze ook bij het sterrenbeeld schorpioen & boogschutter. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.

 

Schorpioen       23 oktober -  21 november:     topaas en citrien

Boogschutter   22 november - 19 december:   citrien en topaas


De schorpioen heeft dus de keus uit de geboortesteen van oktober, een opaal, maar ook uit de geboortesteen van de maand november, een citrien. De boogschutter kan ook kiezen voor de geboortesteen van november of eventueel voor een topaas. 

Geboortesteen november bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen november hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van november? Dit kan in ons atelier. Een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de citrien te verwerken in een mooie ring, hanger of armband. 

Online geboortesteen november bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wil bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De opaal is ook een prachtige steen om te dragen in een mooie hanger of armband. hieronder ziet u een kleine selectie van onze geboortesteen sieraden met een opaal. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier.

Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Goud
€269,00
Sale Off
Yara | Geboortesteen Hanger Zilver
€29,50
Sale Off
Eva | Geboortesteen Initial Zilver
€169,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Zilver
€129,00