Geboortesteen Oktober

De geboorte steen voor oktober is de opaal een prachtige edelsteen. Wit opaal is heel licht van kleur, doorschoten met vlammen van allerlei andere kleuren. Zwart opaal heeft een zwarte, donkerblauwe, donkergroene of grijze kleur en kent accenten van rood, roze of heldergroen. De Opaal is een zeer zeldzame steen, vaak wordt deze dan ook vervangen door een roze toermalijn of een morganiet.

Geboortesteen opaal

De opaal wordt gevonden in Australië, Mexico en de Verenigde Staten. Australië zorgt voor ongeveer 95% van de wereldproductie van deze edelsteen. De opaal komt veel voor maar slechts een klein deel is ook echt edelsteen kwaliteit. De geboortesteen ontstaat door de opvulling van kloven en gaten in rotsen en bij de vorming van fossielen.Over de naam van de opaal bestaan meerdere theorieën. De meest waarschijnlijke is die uit het sanskriet, upala betekent namelijk ‘gekleurde steen’. Maar in het Grieks betekent opaal ‘een verandering zien’ dit kan refereren aan de veranderende kleuren van de geboortesteen.

Geboortesteen oktober betekenis

De opaal staat voor creativiteit, hoop, stress verlagend, tegen nachtmerries en onzichtbaarheid. Hij maakt je optimistisch, creatief vrolijk en spontaan. Ook heeft de steen een sterke connectie met liefde en passie, de opaal vergroot ook je waardering voor schoonheden en je interesse in kunst. Het maakt je levenslustig met haar bijzondere kleuren.

Geboortesteen oktober geschiedenis

In de middeleeuwen droegen de rijke blonde meisjes de steen in hun haar om de lichte kleur van hun lokken te behouden. In die dagen dacht men dat opaal de eigenaar in staat stelde onzichtbaar te worden als dat nodig was. De opaal geeft zijn drager schoonheid, geluk en succes.

De opaal werd door de romeinen de ‘koningin van de edelstenen’ genoemd. Voor de Romeinen stond de opaal symbool voor reinheid en hoop, maar volgens de Grieken had deze steen hele andere krachten. Zij dachten dat de edelsteen de toekomst kon voorspellen. Andere stammen zoals die uit de Andamooka-regio uit Zuid-Australië hadden ook een bijzondere mythologie voor deze steen. Zij geloofde dat de schepper op een regenboog naar de aarde was gekomen en alle stenen had veranderd in regenboogkleurige opalen.

Geboortesteen weegschaal

Naast dat de Opaal de geboortesteen is van oktober hoort deze ook bij de sterrenbeelden Weegschaal en Schorpioen. Deze kunt u ook gebruiken voor sterrenbeeld sieraden als u daar interesse in heeft.


Weegschaal 23 september - 22 oktober:         saffier & opaal

Schorpioen 23 oktober - 21 november:          opaal & topaas


Het sterrenbeeld weegschaal heeft dus de keus uit de geboortesteen van september een saffier, maar ook uit de geboortesteen van de maand oktober een opaal.

De schorpioen kan ook kiezen voor de geboortesteen van oktober, of eventueel kiezen voor een topaas.

Geboortesteen september bij Mama Jewels

Naast sieraden met de geboortesteen oktober hebben wij een grote collectie geboortesteen sieraden op voorraad in onze winkel. Bekijk onze uitgebreide collectie sieraden met geboortestenen in de online webshop of kom passen in onze mooie winkel in Vlissingen. Wilt u een uniek sieraad ontwerpen met daarin de geboortesteen van oktober? Dit kan in ons atelier, een van onze deskundige goudsmeden kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden om de opaal te verwerken in een mooie ring, hanger of armband. 

Online geboortesteen oktober bestellen

Sieraden met edelstenen zijn vaak uniek en niet in verschillende maten leverbaar. Als u online een geboortesteen ring bij ons wil bestellen maken wij de ring voor u op maat in ons atelier. Voor het vinden van de juiste ringmaat kunt u onze uitleg bekijken. De opaal is ook een prachtige steen om te dragen in een mooie hanger of armband. hieronder ziet u een kleine selectie van onze geboortesteen sieraden met een opaal. Bekijk de volledige collectie geboortesteen sieraden hier.

Sale Off
Elisa | Moedermelk Ring Goud
€269,00
Sale Off
Ayla | Moedermelk Hanger Zilver
€99,00
Sale Off
Eva | Geboortesteen Initial Goud
€445,00
Sale Off
Magic Drop | Moedermelk Hanger Goud
€229,00